Novinka

Tandoori Masala - Zmes Korenia 250g
16,20 €bez DPH19,90 € s DPH
Skladom
Váš košík je prázdny
Tandoori masala je indická zmes korenia (koreniace prípravok), ktorá s sa odporúča predovšetkým k pečeniu a všade, kde je vyžadovaný nádych tamojšej kuchyne. Má koriandrovú vôňu podtrhnutú jemnou arómou cesnaku a zázvoru. Chuť je jemne pikantná po chilli s podtónom rímskej rasce a kurkumy.
Zloženie: koriander, zázvor, rímska rasca, čili, cesnak, kardamóm, fenikel, soľ (2,5%), kurkuma.
Použitie:
Tandoori masala sa výborne hodí k príprave kuracieho mäsa, ale aj na pečenie a grilovanie iných druhov mäsa a zeleniny. Odporúča sa na ryby, králiky či jahňacie mäso, kotlety, špízy, na zeleninu ako je patizón i baklažán. Jedna sa o univerzálny korenie, ktorým možno dochutiť aj pečené zemiaky či huby. Tradične sa tandoori masala korenie používa v kombinácii s typicky indickým syrom zvaným Paneer. Vyniká v jogurtovej marináde, do ktorej nakladáme ako mäso, zeleninu tak i syry.
Recept: Tandoori kurča
potrebujeme:
900 g kuracieho mäsa (prsia, stehná vykostené bez kože),
šťavu z ½ limetky,
2 lyžice bieleho jogurtu,
1,5 lyžice tandoori masala,
soľ, čierne korenie.
Postup: Jogurt, šťavu z limetky, tandoori masala, soľ, korenie zmiešame a z misy nalejeme do vrecka, kam pridáme aj kúsky kuraťa. Vrecko uzavrieme a riadne premiešame, aby sa marináda dostala ku všetkým kúskom. Z vrecúška vytlačíme prebytočný vzduch necháme odpočívať v chladničke aspoň 2 hod. Následne vyberieme, ľahko očistíme od marinády pokladáme na stredne rozohriaty gril alebo panvicu. Opekáme 2 min. bez pokrývky a ďalších 6 min. pod pokrievkou. Podávame s grilovanou zeleninou či ryžou.
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzatvárajte.
Hodnotilo 0 užívateľov