
Adžika - Koreniaca Zmes 100g
- Záruka
- Podľa dátumu spotreby
- Kód
- adzika100g
- Dostupnosť
- Skladom
- Množstevná zľava
- od 2 ks zľava 10 %
- od 4 ks zľava 20 %
- Naša cena s DPH
- 9,90 €/ks
- Naša cena bez DPH
- 8,00 €/ks
Produkt patrí do kategórie:
Popis
Adžika je koreniaci prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedna sa o slabé pikantné korenie s veľmi nezvyklou očarujúce chuťou, ktorá v sebe skrýva koriander, cesnak, saturejku aj chilli. Vôňa je prekvapivo jemná decentná, farba červenkastá po sladkej paprike.
Zloženie: soľ (max. 15%), paprika, koriander, cesnak, senovka, saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.
Použitie:
Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny, či pri príprave pečených zemiakov i zeleniny. Najlepšie vynikne, ak korenie zmiešame s olejom necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť Adžika prejde do oleja a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu Adžika baklažánu alebo patizónu.
Balenia: 100g, 250g, 500g, 1kg
Baklažány s vlašskými orechmi na Adžika:
Potrebujeme:
1 kg baklažánu,
300 g vlašských orechov,
7 lyžíc oleja,
1-2 vrchovaté lyžičky Adžika,
1 lyžičku chilli (alebo podľa chuti),
1 červenú cibuľu,
soľ,
čerstvý koriander.
Postup: Na oleji osmažíme baklažány, Ktoré sme si očistili a nakrájali na plátky. Prvú stranu smažíme pri nízkej teplote, prikryjeme pokrievkou, druhú stranu osmažíme sprudka a ponecháme neprikryté. Do rozomletých vlašských orechov pridáme Adžika, chilli, soľ podľa chuti. Riadne premiešame - vznikne tuhá pasta, ktorú nanášame v rovnomernej vrstve na usmažené plátky baklažánu. Ozdobíme koriandrom a cibuľkou. Podávame ako predjedlo na listy čerstvého šalátu.
Skladovanie: Uchovávajte v suchu starostlivo uzatvárajte.
Parametre
Súbory na stiahnutie
Odkazy a videá
Komentáre
Hodnotenie
0
Hodnotilo 0 užívateľov
Články
Výrobca
Varianty produktu


Adžika - Koreniaca Zmes 500g

Adžika - Koreniaca Zmes 1kg
Alternatívny tovar

Garam Masala - Zmes Korenia

Tandoori Masala - Zmes Korenia

Čubrica - Zmes Korenia

Kari Indické - Zmes Korenia

Maďarské Korenie - Zmes Korenia

Piri Piri - Koreniaca Zmes
