
Váš košík je prázdny
Klobúčiky Šiitaké (shii take), lat. Lentinula edodes- iba celé klobúčiky - top kvalita
Šiitake sa odporúča kombinovať s LESKLOKORKOU LESKLOU (REISHI)
Huby ako Judášovo ucho, Hliva ustricová a Šiitake sú tiež sú veľmi vhodným doplnkom stravy, pre ich vynikajúcu chuť a fytoterapeuticke vlastnosti. Práve vďaka vynikajúcej chuti možno nenásilne tieto huby pridávať a obohacovať s nimi bežné pokrmy a maximálne tak využiť ich pozitívnych vlastností.
Húževnatec jedlý čiže Šiitake je jedlá vyššia huba spadajúca do rodu Basidiomycetes (stopkovýtrusné), ktorý má široké rozmedzie farieb, od jantárovej až po hnedú. Plodnice Šiitake majú 5-12 cm široký vypuklý klobúk so skrúteným okrajom, je svetlohnedej farby s možným tmavočerveným nádychom. Pokožka klobúka je na povrchu šupinatá, niekedy popraskaná v nepravidelných mapách.
Keď sa klobúk varí, uvoľňuje veľmi príjemnú vôňu cesnaku a silíc, chuť je bohatá, mierne zemitá. Stopka huby je dlhá 2-5 cm, široká 5-20 mm a na povrchu je porastená jemnými šupinkami. Dužina je biela, pevná na dotyk a manipuláciu, uvoľňuje príjemnú vôňu.
Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č.1924 / 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto huby na váš organizmus.
Tradičné použitie:
Klobúčiky Šiitake využívame v kuchyni rovnako ako iné sušené huby. Ich užitím zvyšujeme kvalitu pripravovaných pokrmov - obohacujeme bežné pokrmy.
Surovina pre individuálne použitie
Balenia: 50, 100, 200, 1000g
Hodnotilo 0 užívateľov