Čaga - Ryšavec Šikmý 50g (Inonotus obliquus)
- Záruka
- Podľa dátumu spotreby
- Kód
- cagadrt50g
- Dostupnosť
- Skladom
- Množstevná zľava
- od 2 ks zľava 20 %
- od 4 ks zľava 30 %
- Naša cena s DPH
- 18,9 €/ks
- Naša cena bez DPH
- 15,7 €/ks
Produkt patrí do kategórie:
Popis
Čaga - chaga – Ryšavec šikmý - Inonotus obliquus
Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch je v centre záujmu vedcov klinických pracovísk. Napriek tomu, že čagu užívali na čínskom dvore už pred 2000 rokmi moderne sa skúma iba niekoľko rokov.
Ryšavec šikmý je huba nepravidelného tvaru s výrazným typicky čiernym sfarbením. Túto farbu spôsobuje vysoká obsahová koncentrácia pigmentu melanínu. Pôvodnou domovinou tejto huby je Ázia- oblasti ruskej tajgy. Tu je veľmi známou a užívanou hubou už od minimálne 16. storočia. Vhodným obdobím na zber je jar a jeseň pre najvyššiu koncentráciu obsahových látok.
Na Sibíri bola často užívaná práve pre nedostatok pravého čaju. Nálev z je chuťovo podobný slabému čiernemu čaju. Je mierne trpký s vôňou pripomínajúcou meltu.
Zloženie: 100% Inonotus obliquus
Použitie: Čagu možno pripraviť ako nálev, alebo dať do liehu a vytvoriť liehovú tinktúru. Čaj pripravíme z lyžice (cca 5 g) huby, ktoré zalejeme 2,5 l studenej vody. Necháme cez noc stáť v chladničke. Druhy deň dáme nálev variť približne na 5-10minut. Odstavíme, necháme lúhovať ďalších 5 minút, následne zlejeme. Pijeme trikrát denne šálku (250ml) pol hodiny pred jedlom. Zvyšný nálev môžeme dať do chladničky na 2-3 dni sa postupne piť.
Tinktúru pripravíme z jedného dielu huby na 5 dielov liehu (60-80%). Čagu necháme lúhovať v pohári, v tme za občasného pomiešania dva týždne. Potom zlejeme a huby povaríme opäť v 5-tich dieloch vody. Po odparení cca 20% vody zlejeme vodný výluh s liehovým. Užívame 1 čajovú lyžičku tinktúry 3x denne pol hodiny pred jedlom.
Krajina pôvodu: Litva
Zloženie: 100% Inonotus obliquus
Balenia: 50g, 150g, 1kg
Pre podrobnejšie informácie pozri herbarium: Čaga
Parametre
Súbory na stiahnutie
Odkazy a videá
Komentáre
Hodnotenie
5
Hodnotil 1 užívateľ